Bloemen foto’s schilderen in Photoshop

Afgelopen winter waren er natuurlijk weinig bloemen om te fotograferen. Daarom heb ik via allerlei tutorials geleerd om bloemen digitaal te schilderen en heb dit op foto’s uit mijn bloemen fotoarchief geprobeerd.

Waarom een foto digitaal schilderen in Photoshop?

Soms heb je het weer, de tijd van de dag of de stand van de zon niet in de hand en kun je door de plaats/hoogte van de bloemen geen schaduw creëren met een diffuser. Of de bloem heeft wat kapotte of vieze blaadjes en waardoor je de foto niet bij je favorieten zet. Als je buiten fotografeert moet je het doen met de achtergrond die er is en die kan lelijk, onrustig of heel saai zijn. Om toch een mooi plaatje te krijgen kun je in Photoshop de achtergrond en de bloem schilderen. Op die manier kun je wat weg laten, erbij schilderen en dingen veranderen, vergroten, verkleinen of ombuigen.

Natuurlijk streef ik ernaar om een zo perfect mogelijk beeld in camera te maken, maar het is fijn om technieken te beheersen om een foto die anders in de prullenbak gaat te kunnen redden en laten stralen!

Hieronder een aantal foto’s van voor en na het schilderen.

Bloemen, Flowers, Magnolia, pink, roze, tuin Rutten Bloemen, Flowers, Magnolia, pink, roze, tuin Rutten


Bloemen, Flowers, Magnolia, pink, roze Bloemen, Flowers, Magnolia, pink, roze


Dimorphotheca Ecklonis, Spaanse Margriet, white, wit Dimorphotheca Ecklonis, Spaanse Margriet, white, wit, painted


Bloemen, Flowers, Magnolia, tuin Rutten Bloemen, Flowers, Magnolia, tuin Rutten


Bloemen, Flowers, Iris, tuin Rutten Bloemen, Flowers, Iris, tuin Rutten


Bloemen, Cosmea, Cosmos, Flowers, Pluktuin Mierlo, orange, oranje Bloemen, Cosmea, Cosmos, Flowers, Pluktuin Mierlo, orange, oranje


Bloemen, Flowers, Zinnia, pink, roze, tuin Cora Bloemen, Flowers, Zinnia, pink, roze


De voorspelling van het weer voor de komende dagen is heel mooi. Ik zal dus wel veel Magnolia’s gaan fotograferen de komende tijd. Gisteravond heb ik al een rondje foto’s gemaakt in het gouden uurtje. Nog maar een paar Magnolia’s staan in bloei, maar met de hogere temperaturen zal de rest snel volgen.

One thought on “Bloemen foto’s schilderen in Photoshop

  • 30 mrt 2021 at 8:24  |  geplaatst door Corry

    Wat een mooie bewerking van de foto’s! De focus op de bloem is schitterend. Ik vind ze allemaal super mooi, maar nr 4 is mijn favoriet! Ben benieuwd naar de foto’s van de komende dagen. Veel succes en plezier tijdens het fotograferen de komende dagen.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *