Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; cqs has a deprecated constructor in /home/foto/domains/facet-fotografie.nl/public_html/wp/wp-content/plugins/Custom Query String.php on line 40

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; dc_jqaccordion has a deprecated constructor in /home/foto/domains/facet-fotografie.nl/public_html/wp/wp-content/plugins/jquery-vertical-accordion-menu/dcwp_jquery_accordion.php on line 14

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; dc_jqaccordion_widget has a deprecated constructor in /home/foto/domains/facet-fotografie.nl/public_html/wp/wp-content/plugins/jquery-vertical-accordion-menu/dcwp_jquery_accordion_widget.php on line 3

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/foto/domains/facet-fotografie.nl/public_html/wp/wp-content/plugins/jquery-vertical-accordion-menu/dcwp_jquery_accordion.php on line 60

Warning: include_once(/home/foto/domains/facet-fotografie.nl/public_html/wp/wp-content/themes/facet-fotografie/eigen/eigen-javascript.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/foto/domains/facet-fotografie.nl/public_html/wp/wp-content/themes/facet-fotografie/functions.php on line 154

Warning: include_once(): Failed opening '/home/foto/domains/facet-fotografie.nl/public_html/wp/wp-content/themes/facet-fotografie/eigen/eigen-javascript.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/foto/domains/facet-fotografie.nl/public_html/wp/wp-content/themes/facet-fotografie/functions.php on line 154

Notice: Undefined variable: widget_ops in /home/foto/domains/facet-fotografie.nl/public_html/wp/wp-content/plugins/custom-meta/custom-meta.php on line 69

Deprecated: De aangeroepen constructie methode voor de klasse WP_Widget in dc_jqaccordion_widget is sinds versie 4.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan __construct(). in /home/foto/domains/facet-fotografie.nl/public_html/wp/wp-includes/functions.php on line 6085

Deprecated: De aangeroepen constructie methode voor de klasse WP_Widget in dc_jqaccordion_widget is sinds versie 4.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan __construct(). in /home/foto/domains/facet-fotografie.nl/public_html/wp/wp-includes/functions.php on line 6085

Deprecated: Non-static method dc_jqaccordion::header() should not be called statically in /home/foto/domains/facet-fotografie.nl/public_html/wp/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Deprecated: Non-static method dc_jqaccordion::get_plugin_directory() should not be called statically in /home/foto/domains/facet-fotografie.nl/public_html/wp/wp-content/plugins/jquery-vertical-accordion-menu/dcwp_jquery_accordion.php on line 36

Deprecated: Non-static method dc_jqaccordion::get_plugin_directory() should not be called statically in /home/foto/domains/facet-fotografie.nl/public_html/wp/wp-content/plugins/jquery-vertical-accordion-menu/dcwp_jquery_accordion.php on line 37

Deprecated: Non-static method dc_jqaccordion::get_plugin_directory() should not be called statically in /home/foto/domains/facet-fotografie.nl/public_html/wp/wp-content/plugins/jquery-vertical-accordion-menu/dcwp_jquery_accordion.php on line 38

Deprecated: Hook query_string is sinds versie 2.1.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan query_vars, request. in /home/foto/domains/facet-fotografie.nl/public_html/wp/wp-includes/functions.php on line 6085
Bloemen foto's bewerken • Facet Fotografie
Deprecated: Non-static method dc_jqaccordion::get_plugin_directory() should not be called statically in /home/foto/domains/facet-fotografie.nl/public_html/wp/wp-content/plugins/jquery-vertical-accordion-menu/dcwp_jquery_accordion_widget.php on line 248

Bloemen foto’s bewerken

De zon is weer volop aan het schijnen en de voorjaarsbloemen bloeien overal. Voor mij een tijd waarnaar ik heb uitgekeken. Nu kan ik weer bloemen in de natuur fotograferen.

Het mooiste is als de bloemen van alle kanten een mooie achtergrond heeft, maar in de natuur is dat helaas niet altijd het geval. Daarom bekijk ik een bloem van verschillende kanten en kijk welke compositie de bloem het best tot zijn recht laat komen.

Als dat niet lukt, dan probeer ik in Lightroom de foto te verbeteren. Mijn foto’s fotografeer ik in RAW formaat. Een RAW-bestand bevat de oorspronkelijke (ruwe en onbewerkte) gegevens zoals die van de beeldsensor zijn uitgelezen. In Lightroom kan ik de foto’s bewerken zonder verlies van gegevens.

Is de foto nog niet helemaal naar mijn smaak, dan ga ik de foto bewerken in Photoshop. Dan worden de gegevens omgezet in pixels. Nu kan ik een storende achtergrond vervagen, een vervelend blaadje verwijderen, een bloem of steel is verbuigen etc. Wat ook kan is de bloem selecteren en er een nieuwe achtergrond achter maken.

Als ik een nieuwe achtergrond wil maken, kijk ik of ik van de originele achtergrond wat kan maken. Soms is alleen vervagen al genoeg en soms schilder ik de bestaande achtergrond over met verschillende soorten penselen.

Hieronder zie je 4 foto’s in verschillende fases.

De eerste foto is zoals die door de sensor is gemaakt en nog geen enkele bewerking is gedaan.
2020-05-08_14.11.52_resize-00


Bij deze foto heb ik wat basis aanpassingen gemaakt in Lightroom
2020-05-08_14.11.52_resize-01


In lightroom heb ik de grijze gedeeltes in de achtergrond groen gemaakt en iets donkerder gemaakt zodat ze niet te veel de aandacht wegnemen van de bloem.
2020-05-08_14.11.52_resize-03


De achtergrond stoorde me toch nog iets te veel, dus heb ik de foto bewerkt in Photoshop met onderstaand resultaat.
2020-05-08_14.11.52_resize-04


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deprecated: Non-static method dc_jqaccordion::footer() should not be called statically in /home/foto/domains/facet-fotografie.nl/public_html/wp/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Notice: ob_end_flush(): failed to delete and flush buffer. No buffer to delete or flush in /home/foto/domains/facet-fotografie.nl/public_html/wp/wp-content/themes/facet-fotografie/eigen/eigen-functions.php on line 29