Compositie Middeleeuwse Portretten

Door een operatie aan mijn rechter hand, kan ik tijdelijk niet fotograferen. Maar ik kan wel met fotografie bezig zijn. De laatste tijd heb ik foto’s van mijzelf en gedownloade foto’s bewerkt in Photoshop.

Vorig jaar had ik al een middeleeuws portret gemaakt van onze hond (zie hier).

Helaas had ik geen recente foto van onze hond Summer waarbij ze recht van voren is gefotografeerd. Om het hoofd goed in een compositie te krijgen, is het belangrijk dat de foto op ooghoogte van de hond en zoveel mogelijk recht van voren is gefotografeerd. Ik had nog wel een foto van haar als pup, dus die heb ik gebruikt om in verschillende portretten te zetten.


2019-01-10_14.12.38_resize

Originele foto

2019-01-10_14.12.38_vrijstaand_resize

Vrijgemaakt hoofd


Ik heb een paar composities gemaakt met het hoofd van puppy Summer.

dames-01-summer-01_portret_resize dames-03-summer-01_portret_resize dames-05-summer-01_vierkant_resize militair-02-summer-01_portret_resize

Natuurlijk kan ik ook een hoofd van een persoon in een oud schilderij zetten.

dames-03-miriam-01-met lijst-17_portret-met-lijst_resize

Via Google afbeeldingen heb ik hoge resolutie rechtenvrije afbeeldingen gedownload om te gebruiken in mijn composities. Afbeeldingen die je in vindt via Google Afbeeldingen zijn meestal niet rechtenvrij. Zoeken op rechtenvrije afbeeldingen op Google stel je in door in Google Afbeeldingen naar “Tools” te gaan, vervolgens op “Gebruiksrechten” te klikken en kiezen voor “Gelabeld voor hergebruik, inclusief aanpassingen” aan te geven. Nu kun je afbeeldingen zoeken op Google die je mag gebruiken in je eigen media.

De portretten heb ik ontdaan van hun hoofd. Een selectie van deze portretten heb ik al bewerkt. Ook heb ik verschillende antieke schilderij lijsten bewerkt en kan ik het portret ook in een lijst zetten.

overzicht-portretten-01
overzicht-lijsten-01

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *