Middeleeuws portret met hoofd van een hond

Onze hond Puck is bijna elf en is ziek. Ze heeft niet lang meer te leven dus maak ik regelmatig foto’s van haar. Een tijdje terug had ik foto’s gezien van een middeleeuws portret met het hoofd van een huisdier erop gefotoshopt. Dat wilde ik ook proberen te maken.

Op de websites van bv. het Rijksmuseum en veilinghuizen kun je mooie foto’s downloaden van middeleeuwse portretten die je mag gebruiken. Voor mijn compositie heb ik een foto gebruikt van een geschilderd portret van Michel Ney geschilderd door François-Pascal-Simon, Baron Gérard die ik gevonden heb op de website van veilinghuis Christie’s en een foto van Puck die ik van de week heb gemaakt.

2018-06-02_10.44.59-2_resize

En dit is het resultaat geworden:

2018-06-02_10.44.59-composite_resize

2 gedachten over “Middeleeuws portret met hoofd van een hond

 • 04 jun 2018 om 7:51  |  geplaatst door Corry Salimans

  Jaren geleden kochten wij zo’n portret met een boxerhoofd omdat we de combinatie zo mooi vonden. Dit portret maakt het wel zeer persoonlijk met de lieve Puck!!

  Beantwoorden
 • 04 jun 2018 om 23:31  |  geplaatst door Ednaluijendijk

  Werkelijk prachtig gedaan, maar wat ziet Puck er droevig uit,
  Triest he zo’n zieke hond!. Sterkte allemaal

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *