Brand op de Malpie Valkenswaard

Foto’s na de brand

De Malie is een stuk heide met meerdere vennen net ten zuiden van Valkenswaard. Twee weken geleden werd ik ’s nachts wakker van een verbrande turf lucht. In Ierland, waar we net zijn geweest, stoken nog veel mensen op turf. Vandaar dat de brandlucht mij bekent voorkwam. Het bleek te gaan om een grote heidebrand. Ruim 40 hectare heide is afgebrand in een moeilijk toegankelijk deel van de Malpie. (Zie Eindhovens Dagblad)

Nadat het gebied was vrijgegeven door de brandweer ben ik op de fiets hier foto’s gaan maken. Wat een trieste aanblik. Hopelijk kan de heide zich snel herstellen.

De galerij is niet gevonden!

Voor alle foto’s geldt dat als je erop klikt, je een vergroting te zien krijgt. De kleine foto’s lijken soms onscherp, maar de vergroting geeft een beter beeld. Op de vergrote foto kun je ook vooruit en achteruit bladeren door op de pijltjes links onder de foto te klikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *