Over mij

2016-03-24_11.01.16_resize

Hallo, ik ben Miriam Steger – van der Schrieck, geboren in 1960, getrouwd en moeder van 2 volwassen dochters.
Mijn eerste analoge spiegel reflex camera kreeg ik toen ik 18 was. Fotograferen was een hobby waaraan ik veel plezier beleefde.

In de loop der jaren heb ik mezelf webdesign geleerd en ben nog steeds actief als webdesigner. In 2003 ben ik begonnen met sieraden maken en op zoek naar iets om mijn sieraden een eigen karakter te geven, kwam ik in 2004 zelf gemaakte glaskralen tegen. Dat was het begin van mijn glasverslaving.

Glaskralen maken, webdesign en fotografie hebben gemeen dat ze allemaal technisch creatief zijn. Het plan om een boek te maken heb ik in 2009 kunnen verwezenlijken. Een boek met een overzicht van kralen en objecten van lampworkers van over de hele wereld. Het boek heet “Glasss”. Meer informatie kun je op de website van Glasss vinden.

Toen mij in 2014 gevraagd werd om foto’s tegen betaling te maken van glazen kunst objecten vond ik dat ik dat alleen kon doen als ik een professioneel fotograaf zou zijn.

Begin 2015 ben ik begonnen op de fotovakschool in Boxtel en sinds september 2017 ben ik begonnen met mijn eigen fotobedrijfje. Studio fotografie, product en portret, hebben mijn voorkeur maar ook andere takken van fotografie kan ik verzorgen. In mijn vrije tijd doe ik graag reis- en landschapsfotografie.